غذاهای محلی مازندران غذاهایی با طعم و عطر بی نظیر سپنجا
انتشار: تیر 12، 1402
بروزرسانی: 24 تیر 1404

غذاهای محلی مازندران غذاهایی با طعم و عطر بی نظیر سپنجا

غذاهای محلی مازندران غذاهایی با طعم و عطر بی نظیر سپنجا

مالابیج غذای پرطرفداری است که در مازندران و گیلان پخته میشه. مالابیج رو از ماهی سفید درست میکنن و شکم ماهی رو با موادی مثل سبزی های معطر (نعناع، خنش یا خالواش، چوچاق) – رب انار و گردو پر میکنند. اهالی استان سیستان و بلوچستان به وعده صبحانه اهمیت زیادی می دهند. به عنوان مثال زابلی ها «کشک زرد» را برای صبحانه پخته و همراه با نوعی نان محلی میل می کنند. کشک زرد از ترکیب بلغور گندم، سیر، پیاز، نعنا و کشک زرد مخصوص تهیه می شود. تاجاییکه اهالی این استان قرمه را با نیمرو در وعده صبحانه سرو می کنند.

  • رستوران خانه پرهامی با قدمت ۲۰۰ ساله در یک اقامتگاه بومگردی در بافت قدیمی شیراز قرار دارد.
  • بعد از تمام این کارها، گوجه های خورده شده را به تابه اضافه کنید و درب آن را ببندید تا با شعله کم حسابی جا بیفتد.
  • کلم پلو، غذایی محبوب در میان ایرانیان است که به روش های مختلفی در سراسر ایران طبخ می شود؛ اما اصالت آن به شهر شیراز برمی شود.
  • بافت این شیرینی نرم و کشدار است و بوی کاکائو قطعا شما را در یک شیرینی محلی ایرانی متعجب خواهد کرد.

پس از چند دقیقه تفت دادن، سه تا چهار پیمانه آب جوش را در قابلمه بریزید، درب قابلمه را ببندید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت و لپه برای یک ساعت بپزند. پس از گذشت این مدت، لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و در خورش بیندازید. درب قابلمه را ببندید و خورش را برای یک ساعت دیگر بپزید تا به روغن افتاده و جا بیفتد. پس از گذشت نیم ساعت، سیب زمینی های سرخ شده، عدس و آلوی آبکش شده را در تابه بریزید. آبغوره، نمک و زعفران دم کرده را پس از حدود ۹۰ دقیقه در خورش بریزید و غذا را پس از ۱۵ دقیقه سرو کنید. خورش عدس را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و چند پر جعفری تازه تزئین کنید.

۱۷. غذاهای محلی استان سمنان

همچنین اگه علاقه مند به آموزش سایر غذاهای گیلانی هستید می توانید طرز تهیه شامی لپه گیلانی را در مجله اسنپ اکسپرس مطالعه بفرمایید. آیا می دانید که طرز تهیه میگو کبابی یا میگوی بخارپز شده، بهترین را ... عجیبه که در کمال شاید بی توجهی غذاهای اصیل گیلانی رو در لیست غداهایرمازندرانی آوردی.... رستوران گیلکی بهزاد، رستوران دوستین، آشپزخانه خانباجی، رستوران ونوشک، رستوران نصفهان، رستوران ترخون و رستوران شله مشهدی از بهترین رستوران های محلی در تهران هستند. برای خوردن این آش سنتی مشهدی پرطرفدار، لازم نیست به مشهد سفر کنید، رستوران شله مشهدی در تهران آماده پذیرایی از شما است. برای خوردن یک اثر هنری خوش عطر و مزه و البته خوش قیافه به نام قیمه نثار نیازی به سفر به قزوین نیست، آشپزخانه خانباجی در تهران بهترین و نزدیک ترین انتخاب است.

رستوران قوام شیراز

اهالی قشم، ماهی را در آب نمک و زردچوبه می جوشانند و استخوان های آن را جدا می کنند. در گام بعد سبزی خرد شده و ماهی را به گندم پرک که در حال جوش خوردن بود، اضافه می کنند و از روغن حیوانی یا روغن جنون برای سرو آن استفاده می کنند. کوفته نخود یا کوفته شامی نیز غذای دیگری است که برای یک وعده شام می تواند گزینه مناسبی باشد. این کوفته خوشمزه، دارای سس خوشمزه ای است که گزینه مناسبی برای مهمانی ها و دورهمی ها محسوب می شود. برای پخت این کوفته، از گوشت چرخ کرده، نخود پخته، پودر سوخاری، سبزی های معطر و ادویه استفاده می کنند؛ مغز گردو پیاز را البته فراموش نکنید.

کته کبابی حسن شیرازی از رستوران های خوب شرق نوشهر است و برای دسترسی به رستوران هم می بایست به بخش شرقی نوشهر مراجعه کنید. موقعیت رستوران کته کبابی حسن شیرازی بسیار خوش مسیر است و کافیست به میدان امام خمینی یا میدان کمربندی نوشهر رسیده و در ضلع شمال غربی میدان وارد بلوار امام رضا شوید. در همان ابتدای بلوار امام رضا و پس از مسافتی 350 متری، رستوران را در سمت راست مشاهده خواهید کرد. نام هر یک از طبقه های این مجموعه که از بهترین رستوران های شیراز نیز است، برگرفته از اسامی موجود در شاهنامه است. نام هر هفت طبقه از رستوران و مجموعه هفت خوان که می توان گفت از لوکس ترین رستوران های شیراز است، به ترتیب زیر است. نان برنجی را شاید همه ی ما بشناسیم و اگر حتی آن را امتحان نکرده ایم، اسمش را شنیده ایم.