
بروزرسانی: 24 تیر 1404
راهنمای کامل بهترین چای ایرانی و تاریخچه چای مجله غذا و نوشیدنی محلی ساوا | OkChay
راهنمای کامل بهترین چای ایرانی و تاریخچه چای مجله غذا و نوشیدنی محلی ساوا | OkChay
همانطور که از نامش پیداست، چای سیاه همراه با ترنج، ترکیبی از چای سیاه و عصاره بهترین زمان نوشیدن چای در صبحگاه چه ساعتی است میوه ترنج است. ترنج نوعی مرکبات گلابی شکل است و ترکیبی از لیمو و پرتقال، که به دلیل خواص دارویی زیادش، بسیار مشهور است. عصاره این میوه علاوه بر متعادل کردن طعم تلخ چای سیاه، این نوشیدنی را به معجونی برای کاهش وزن و سلامت دهان و دندان تبدیل کرده و به عنوان یک مسکن خوب در برابر استرس نیز مفید است. چای مشهور Earl Grey در اصل چای سیاه همراه با عصاره ی ترنج است. قبل از پرداختن به ذکر انواع چای ها، توجه به این نکته مهم است که چای و چای گیاهی، دو نوشیدنی کاملاً مجزا هستند. چای گیاهی یا همان دمنوش گیاهی تاریخچه و قدمتی همانند قدمت چای دارد.
- کارمندان در اداره ها و کارگران در کارخانه ها تقریبا هر یکی دو ساعت یک استکان چای می نوشند.
- چای سیاه، نوعی چای است که از برگ گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود.
- خاستگاه گیاه چای شرق و جنوب چین، میانمار شمالی، و ایالت آسام هند را دربرمی گیرد.[۸] رشد فوری (لجام گسیخته) گونه آسامی چای در نواحی قابل مشاهده است که از استان یانا تا بخش شمالی میانمار و آسام در هند را پوشش می دهد.
- هر فنجان چای محتوی ۱۵۰ الی ۲۰۰ میلی گرم فلاونوئید است، این میزان در هردو نوع چای سبز و سیاه یکسان است.
در حال حاضر هیچ تعریف کلی پذیرفته شده ای از چای سفید وجود ندارد و توافق بین المللی بسیار کمی در مورد این مسئله وجود دارد. بعضی از منابع این اصطلاح را برای چای خشک شده و بدون هیچگونه فرآوری اضافی به کار می برند. برخی به چای تهیه شده از جوانه ها و برگهای نارس چای که اندکی قبل از باز شدن کامل جوانه ها چیده شده و در معرض آفتاب طبیعی خشک می شوند چای سفید می گویند. امروزه چای انگلیسی ترکیبی از چای سیاه، شیر و ادویه های مخصوص و خوش عطر است که به صورت گرم سرو می شود. چای انگلیسی یکی از پر طرفدارترین انواع چای در جهان است که در مناسبت های مجلسی هم سرو می شود.
فصل برداشت چای
فصل متفاوت چیده شدن برگ ها تنها فرق بین چای شکسته با ممتاز هست. به علت آب و هوای نامناسب در پاییز و تابستان و همچنین خاک ضعیف بعد از برداشت اول در فصل بهار، این چای کیفیت مناسبی نداره. سختی تشخیص شکسته با سرگل و ممتاز از روی ظاهر برگ ها باعث میشه بعضی افراد برای سود بیشتر این چای رو با چای های درجه 1 مخلوط کنن. مدل سرگل عطر و بوی فوق العاده ای داره و رنگ اون بین انواع ایرانی خیلی پرطرفداره. سرگل از غنچه این گیاه دم کردنی به دست میاد و در واقع برگ های بالایی اون برای تولید این مدل کاربرد داره. چون که از لطیف ترین قسمت بوته جدا میشه، برگ اون حالت پیچ خورده داره.
فروشگاه اینترنتی لاهیجان چای
راهبان ژاپنی که در این زمان به چین سفرکرده بودند، این مراسم تهیه چای را آموخته و با خود به وطنشان بردند. اگرچه این مراسم بعدها درچین منسوخ شد، اما این سبک سانگ تهیه چای در ژاپن تحت عنوان مراسم چای تکامل یافت و تا امروز نیز ادامه دارد. خاستگاه گیاه چای شرق و جنوب چین، میانمار شمالی، و ایالت آسام هند را دربرمی گیرد.[۸] رشد فوری (لجام گسیخته) گونه آسامی چای در نواحی قابل مشاهده است که از استان یانا تا بخش شمالی میانمار و آسام در هند را پوشش می دهد. گونه sinesis چای به طور طبیعی در نواحی شرقی و جنوب شرق چین می روید.